10 adet uskumru, temizlenmiş
6 çorba kaşığı sirke
6 çorba kasığı zeytinyağı
3 orta boy soğan, ince kıyılmış
1 bağ maydanoz, ince kıyılmış
Tuz, karabiber
2 yumurta sarısı
1 adet limonun suyu
Yarım çay kaşığı tarçın
Balıkları yıkayıp, süzdürün. Tuzlayıp bir temcereye yerleştirin. Üzerlerini kapatacak kadar su koyup, sirkeyi ekleyerek ateşe oturtup, bir taşım kaynatın ve ateşten alın. Balıkların dağılmaması için suyunu döküp, hemen soğuk su katın. Biraz bekletip, balıkları bir tepsiye yayın.
Tavada zeytinyağını kızdırın. Soğanları içinde, pembelesinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşip kızarmaya başlayınca tavayı ateşten alın. İçine ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve biberi serpin.
Bakıkların kılçıklarını temizleyin. Bir sahanın dibine tavadaki soğanlı maydanozdan yayın. Üzerlerine bir kat balık döşeyin. Gene soğanlı maydanoz ve balık sırası ile malzemenin tümünü sahana yerleştirin. Soğanlı tavaya 1 su bardağı su koyup, balıkların üzerine gezdirin. Sahanı kısık ateşe oturtup, balıklar suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.
Bir kapta yumurtaları limon suyu ile birlikte çırpın. Suyunu çeken balıkların üzerine bu terbiyeyi döküp5 dakika daha pişirin ve sahanı ateşten alın. Yahniyi, üzerine tarçın serperek servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder