31 Ekim 2012 Çarşamba

Hacı Osman Kebabı

1 kg kuzu eti, kuşbaşı doğranmış
3 orta boy soğan, ince kıyılmış
Tuz, karabiber
Yarım çay kaşıgı tarçın

Yapılışı;
Birbirlerinin içine oturabilecek iki tencere alîn. Etleri yıkayıp, suyunu süzmeden küçük olanın içine koyun.
Etlerin üzerine ince kıyılmış soğanları yayın. Tuzu, biberi ve tarçını serpiştirin. Küçük tencereyi , kapağını kapatıp, içinde su bulunan büyük tencerenin içine oturtun. Hiç su koymadan orta ateşte, etler kızarıncaya kadar pişirin.
Tencereyi ateşten alıp, içinden küçük olanı çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder