1 kg hamsi
Tuz
1 orta boy soğan, ince kıyılmış
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
5 diş sarmısak, dövülmüş
3 çorba kaşığı sirke
Yapılışı:-)
Hamsileri tuz ve soğanla biraz ovuşturup 1 saat dinlendirin. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Hamsilerin 5-6'sını kuyruklarından birleştirerek tutun. Una bulayın ve kuyrukları tavanın ortasına bakacak biçimde kızgın yağa yerleştirin. Geri kalanlarıda aynı şekilde tavaya yerleştirerek altın sarısı renk alıncaya kadar kızardıktan sonra, süzdürerek tavadan alın. Üzerine havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkarın.
Bir kapta sirke ve sarımsağı karıştırın. Balıkları,yanında sarmısaklısirke ile servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder