30 Ekim 2012 Salı

Karides Salatası

Tarif ünlü bir hotelden alınmıştır.

Malzemeler
Yarım kilo büyük karides
Yarım su bardağı mayonez
1 büyük boy çay bardağı sulandırılmış yoğurt
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı tarhun otu
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz, karabiber
2 su bardağı küp doğranmış elma
2 su bardağı kırmızı üzüm
1,5 su bardağı ince doğranmış kereviz
1 büyük boy çay bardağı kıyılmış badem
1 çorba kaşığı kıyilmış yeşil soğan
Marul yaprağı

Yapılışı
Karidesleri buharda pişirin  ve soğutun.
Bir kapta mayonez, yoğurt, limon suyu, tarhun otu ve hardalı karıştırın. Tuz ve biberle tadlandırın.
Karidesleri doğrayın. Elma, üzüm, kereviz, badem ve karidesleri karıştırın. Sosu ekleyip iyice karıştırın.
Marul yapraklarıyla birlikte servis yapın...
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder