150 gr küçük salatalık
150 gr yeşil biber
200 gr havuç
200 gr şalgam
200 gr pancar
150 gr taze fasulye
1 bağ maydanoz
1 bag dereotu
Yarım bağ semiz otu
300 gr ıspanak kôkü
2 su bardağı üzüm sirkesi
6 çorba kasığı zeytinyağı
Yapılışı;
Malzemenin tümünü yıkayıp, süzdürün. Salatalıkları ve yeşil biberleri birkaç yerinden iğneleyin. Havuçları gövdeden kopmayacak biçimde uzunlamasına dörde ayırın. Şalgam ve pancarları, kabuklarını soyup, gerekiyorsa ikiye yada üçe bölün. Taze fasulyelerin iki ucunu ve kenarlarını alın.
Tencerede su kaynatıpturşuluk malzemenin tümünü içine atın. İki taşım kaynatarak atesten alın. Süzgeçe aktarıp, üzerlerine fazla ezmeyecek bir taş koyun ve 24 saat bu durumda bırakın.
Kavanozu yarısına kadar sirkeyle doldurun. Turşuluk malzemeyi katışık olarak kavanoza yerlestirin. Temiz bir taş ile turşuyu bastırın. Üzerini iki parmak aşacak kadar zeytinyağı ekleyip, kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Turşuyu bir hafta bekletin.
Not; istenirse bu turşunun içine çok küçük kavun, karpuz ve dolmalık kabak da haşlanarak katılabilir.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder