2 Kasım 2012 Cuma

Kalacoş

3 adet tandır ekmeği
200 gr tereyağı
2 orta boy soğan, ince kıyılmış
200 gr kavurma
Tuz
100 gr kurut, keş ya da çökelek
1 çay kaşığı kuru reyhan
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber

Tandır ekmeğini iri parçalara ayırıp sahana koyun. Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca soğanları içinde, pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurmayı katıp karıştırın, tuzunu ayarlayın. Kurutu biraz ılık su ile ezerek topaklarını dağıtın. Tavadaki malzemeye ekleyip bir taşım kaynatın  ve tavayı ateşten alın. Hazırladıgınız bu malzemeyi sahandaki ekmeklerin üzerine boşaltın. Üzerine reyhan ve pulbiber serperek servis yapın.

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder