8 Ekim 2012 Pazartesi

Özbek Pilavı

Malzemeler;
300 gr baldo pirinci
50 gr kuş üzümü
Yarım kilo kıvırcık koyun eti, kuşbaşı doğranmış
10 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı çamfıstığı
300 gr kuzu kıyması
Tuz
1/3 çay kaşığı tarçın ve toz karanfil
1/3 çay kaşığı kakule, tohumları çıkarılıp dövülmüş

Yapılışı;
1. Yıkama suyu beraaklaşana kadar pirinci yıkayıp süzün. Kuş üzümlerini bir tel süzgeçin içine koyup, sertçe ovalayarak saplarının ayrılmasını sağlayın. Yıkayıp, süzdürün ve soğuk suya koyarak biraz şişmeye bırakın.
2. Etleri yıkayıp tencereye koyun, üzerlerini aşacakladar su içinde orta ateşe oturtun. Etler pişince fazla suyunu temiz bir kaba süzdürüp, birkaç dakika daha pişirin.
3. Et tümüyle suyunu çektikten sonra tencereye tereyağını ve fıstıkları koyup etlerle biraz kızartın. Etin pişme suyundan bir litre ekleyin. Kıymayı, kuşüzümünü, tuzu, tarçını, karanfili ve kakuleyi katarak bir taşım kaynatın. Kaynayan et suyuna pirinci salın. Ateşi kısıp, kapağını kapatarak pirinçler suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika daha pişirip, pilavı ateşten alın.
5. Pişen pilavı tahta bir kaşıkla, pirinçleri ezmemeye özen göstererek karıştırıp tepsiye dökerek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder