2 Ekim 2012 Salı

Piliç Çorbası

1 adet 1 kg'lık piliç
100 gr tereyağı
3 litre su
2 çay kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı pirinç yada şehriye
Tuz

Tereyağını büyükçe bir tencerede eritin. Yağ kızarınca pilici tencereye yerleştirerek her yanı altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
Başka bir tencereye suyu koyup bir taşım kaynatın. Kızarmış pilici yağıyla birlikte, kaynamakta olan suyun bulunduğu tencereye dikkatlice boşaltın.
Harlı ateşte pilici iyice yumuşayıp etleri kolayca kemiğinden ayrılır duruma gelinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Üzerinde biriken kefi bir kevgir ile birlikte alıp atın.
Piliç pişince tencereyi ateşten alın. Kemiklerini ayırıp, etlerini küçük lokmalar biçminde didin ve tenceredeki tavuk suyunun içine atın. Çorbaya domates salçasını koyun, eriyinceye kadar karıştırın. Çorbayı ateşe oturtup bir taşım kaynatın. Pirinci yada şehriyeyi ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirerek ateşten alın. Tuzunu ayarlayıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder