2 su bardağı pirinç
4 orta boy domates
1 lt et suyu
Tuz, karabiber
100 gr tereyağı
Pirinci yıkayıp, süzdürün. Domateslerin kabuklarını soyup, ince doğrayın. Tencerede et duyunu bir taşım kaynatıp doğranmış domatesleri içine atın ve iki taşım kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Kaynayan suya pirinci salın ve ateşi kısın. Kapağını kapatıp pirinçler suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Bir tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca pişmiş pirinçlerin üzerine boşaltıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirip, pilavı ateşten alın.
Pişen pilavı 10 dakika dinlenmeye bırakın. Tahta bir kaşıkla pirinçleri ezmemeye özen göstererek pilavı karıstırın. Karabiber serperek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder