3 Kasım 2012 Cumartesi

Peynir Lokması

750 gr lor peyniri
2 su bardağı un
6 çorba kaşıği zeytinyağı

Lor peyniriniz eğer tuzluysa bir gece öncesinden suya koyup, tuzunu atması için bekletin. Süzdürerek sudan alıp, bir yoğurma kabına koyun.
Peyniri ezip, üzerine unu ekleyin ve elinizle yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru önce topak durumuna getirin. Avcunuzun altında ileri geri oynatarak uzatın. Ve bıçakla lokma lokma kesin.
Zeytinyağını tavada kızdırın. Yağ kızarınca lokmaları tavaya yerleştirip, her yanı altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Kızaran lokmaları, üzerine havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkarın. Fazla yağını atınca bir servis tabağına aktarark servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder