1 kg taze fasulye
150 gr tereyağı
Tuz, karabiber
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
Yarım çay kaşığı yenibahar
Fasulyeleri uzunlamasına ince şeritler halinde kesin. Yıkayıp suyunu iyice süzdürün.
Teflon bir tavaya koyup, birkaç dakika kavurun. Tavaya tereyağını da katıp, fasulyeler yumuşayıncaya kadar kavurmayı sürdürün. Tuzunu ve biberini serpip karıştırın.
Yumurtaları ve unu bir kapta çırpıp tavadaki fasulyelerin üzerine dökün. Hızlıca karıştırıp, tavayı ateşten alın ve mücveri tavanın kendi sıcaklığında pişmeye bırakın. Altüst edip yeniden ateşe oturtun ve diğer yanını da biraz kızartın.
Pişen mücveri, uzerine yenibahar serpip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder