3 Kasım 2012 Cumartesi

Terbiyeli Ciğer Tavası

1 kg karaciğer, küçük kuşbaşı doğranmış
3 orta boy soğan, ince kıyılmış
Tuz
300 ml su
6 çorba kaşığı zeytinyağı
4 orta boy domates, kabukları soyulup ince doğranmış
1 su bardağı et suyu
1 adet limonun suyu
Maydanoz, ince kıyılmış
1 çay kaşığı kimyon

Ciğerleri soğuk su ile yıkayıp, süzdürün. İnce kıyılmış soğanın yarısıve tuz ile ovup, 1 saat dinlenmeye bırakın. Bu süre sonunda ciğerleri yeniden soğuk su ile yıkayıp, tencereye koyun. Üzerlerine suyu ekleyin ve suyunu tümüyle çekinceye kadsr pişirin.
Suyunu çekince tencereye zeytinyağını koyup, ciğerleri kızartın. Kalan soğanı ve domatesleri de katarak 15 dakika pişirin.
Ciğerlerin üzerine et suyunu, limon suyunu ve maydanozları ekleyip bir taşım kaynatın. Ateşi kısın, yaklaşık 10 dakika daha pişirmeyi sürdürün.
Pişen ciğerleri bir tabağa boşaltın. Üzerlerine kimyon ve biraz ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder