17 Kasım 2012 Cumartesi

Hurma Kebabı

1 kg yağlı koyun kıyması
2 orta boy soğan
Tuz, karabiber
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı kakule, tohumlarıçıkartılıp dövülmüş
Taze nane, kıyılmış
Taze maydanoz, kıyılmış
500 gr iç yağı

Kıymaya, soğan, tuz, biber, tarçın, kakule, nane ve maydanozu ekleyip yoğurun.
İçyağını asma yaprağı büyüklüğünde parçalara ayırın. Hazırladığınız harçtan hurma büyüklüğünde parçalar koparın. Biçimlendirip içyağına sararak şişlere dizin.
Şişleri ızgaraya yerleştirin, biraz tereyağını eritp fırçayla köftelere sürerek pişirin.
Köfteleri şişlerden çıkartarak servis yapın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder