1 kg koyun eti, kuşbaşı doğranmış
3 orta boy soğan, rendelenmiş
Tuz, karabiber
1/2 çay kaşıği yenibahar
5 adet pide
250 ml et suyu
100 gr tereyağı
300 gr yoğurt
1/3 çay kaşıgı kırmızı pulbiber
1/3 çay kaşığı tarçın
Soğanın suyunu sıkın. Soğan suyunu etlerin üzerine dökün. Tuzu, biberi ve yenibaharı ekleyin. Harmanlayıp serin bir yerde 2-3 saat bekletin.
Etleri şişlere dizin. Izgarada pişirin.
Pideleride ızgarada ısıtın. Doğrama tahtasında küp doğrayın. Pideleri sahanların dibine dizin. Et suyunu bir taşım kaynatın. Tereyağını tavada kızdırın. Pidelerin üzerine bir kepçe et suyu gezdirin. Tuz serpin ve tekrar bir kepçe et suyu dökün. Pideler et suyunu çekince kızdırılmış yağın yarısını gezdirip pişen şişleri pidelerin üzerine yerleştirin.
Tavada kalan yağı, pulbiberi katarak yeniden kızdırın. Çırpılmış yoğurdu etlerin üzerine yayın. Biberli yağı gezdirip, tarçını serperek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder