21 Kasım 2012 Çarşamba

Yoğurtlu Patlıcan ve Kabak Kızartması

Yarım kilo patlıcan
Yarım kilo kabak
Tuz
1 su bardağı sıvıyağ
300 gr yoğurt
5 diş sarmısak

Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Kabakları kazıyın. Her ikisini de çaprazlama dilimleyin. Tuzlayıp 30 dakika bekletin. Çıkan sularını süzün. Sebzeleri yıkayıp yeniden süzdürün.
Yağı kızdırın. Kabak ve patlıcanları pişirin.
Yoğurdu dövülmüş sarmısakla çırpın. Kızaran patlıcan ve kabakları tabağa cıkartıp, yoğurdu ekleyin. Üzerlerine tavadaki kızartma yağından biraz gezdirerek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder