21 Kasım 2012 Çarşamba

Patlıcan Mücveri

100 gr tereyağı
500 gr kıyma
2 orta boy soğan, ince kıyılmış
Tuz, karabiber
1 kg patlıcan
3 adet yumurta
1 bağ maydanoz, ince kıyılmış

Tereyağının yarısını tavada eritin. Yağ kızınca kıymayı soğanla birlikte tavaya koyup, kıyma verdiği suyu çekinceye kadar kavurun. Tuzunu ayarlayın.
Tencerede tuzlu su kaynatın. Patlıcanları soyun ve uzunlamasına dilimleyin. Kaynar suya atın. 5 dakika kaynatıp, ateşten alın.
Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Haşlanan patlıcanları, suyunu süzdürüpyağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Bu arada, bir kapta yumurtaları biber ve maydanoz ile birlikte çırpıp kavrulmuş kıymanın üzerine boşaltarak karıştırın.
Fırın tepsisindeki patlıcanların üzerine kıymalı yumurtalı karışımıboşaltın ve yayılmasını sağlayın. Tepsiyi ısıtılmış fırına sürüp 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder