1 kg koyun kıyması
2 orta boy soğan, ince kıyılmış
Tuz, karabiber
Yarım çay kaşığı yenibahar
Maydanoz, ince doğranmış
5 adet pide
2 su bardağı et suyu
100 gr tereyağı
300 gr yoğurt, çırpılmış
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Yarım çay kaşığı tarçın
Kıymayı bir kaba koyun. Soğanları, tuzu, biberi, yenibaharı ve maydanozu katıp yoğurarak köfte harcı hazırlayın. Hazırladığınız harçtan iri parçalar koparıpuzunca köfteler yaparak şişlere geçirin. Elinizle yayıp, yassılaştırın.
Şişleri ızgaraya yerleştirip, her yanı iyice kızarıncaya kadar pişirin.
Pideleride ızgarada ısıtın. Doğrama tahtasına alıp, kare kare kesin. Pide parçalarını oval sahanların dibine dizin. Et suyunu bir taşım kaynatın. Tereyağını tavada kızdırın. Pidelerin üzerine bir kepçe et suyu gezdirin. Tuz serpin ve tekrar bir kepçe et suyu dökün. Pideler et suyunu çekince kızdırılmış yağın yarısını gezdirip pişen şişleri pidelerin üzerine yerleştirin.
Tavada kalan yağı, pulbiberi katarak yeniden kızdırın. Çırpılmış yoğurdu etlerin üzerine yayın. Biberli yağı gezdirip, tarçın serperek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder