13 Aralık 2012 Perşembe

Acem Pilavı

2 su bardağı pirinç
50 gr kuşüzümü
200 gr tereyağı
500 gr koyun eti, iri kuşbaşı doğranmış
50 gr çamfıstığı
2 orta boy soğan, ince kıyılmış
Tuz
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı toz karanfil
Yarım çay kaşığı dövülmüş kakule
1 lt su
Hamuru için;
125 gr un
Su

Yapılışı;
Pirinci yıkayıp, süzdürün. Kuşüzümlerini soğuk suda şişmeye bırakın.
Tencerede tereyağını eritin. Yağ kızınca etleri katıp, 15 dakika kavurun. Kavrulan etleri süzdürerek tencereden bir tabağa alın. Tencereye fıstıkları koyup sararıncaya kadar kavurmayı sürdürün. Soğanlarıda katıp, karıştırın ve 15 dakika daha kavurduktan sonra etleri soğanların üzerine boşaltın. Kuşüzümünü, tuzu, tarçını, karanfili, kakuleyi ekleyin.
Tencereye pirinçleri katıp, karıştırın. Suyu da koyarak bir taşım kaynatın. Bu arada unu yeterli miktarda suyla karıştırarak tencereninağzını kapamaya yetecek kadar hamur yapın. Tencerenin kapağını kapatın. Bu hamuru kapağın temcereye oturduğu kısmın çevresine sıvayın. Buhar dışarı sızmaması için hamurun üzerine de kağıt yapıştırın. Pilavı kısık ateşte yaklaşık 10 dakika daha pişirip ateşten alın.
Kapaktaki hamuru kırarak açın. Tencerenin ağzına kenarlı bir tepsi kapayıp, pilavı tepsiye ters çevirin. Tencereyi çekip, pilavı tepsisinde servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder