2 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan, ince kıyılmış
Tuz
4 su bardağı su
150 gr tereyağı
Pirinci yıkayip, süzdürün.
Soğanları tuz ve biraz su ile ovun. Soğan iyice suyunu salınca pilav tenceresine bu suyu süzdürün. Suyu da ekleyip bir taşım kaynatın. Pirinci ekleyip, tuzunu ayarlayin. Bir karıştırıp, ateşi kısın. Kapağını kapamadan, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Tavada tereyağını eritin. Yağı pirinçlerin üzerine boşaltıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirip, pilavı ateşten alın.
Pişen pilavı tahta bir kaşıkla pirinçleri ezmemeye özen göstererek karıştırıp, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder