Arpacık soğanım olmadığı için 1 baş soğanı kıyıp yaptım yemeğimi. Sonuç harikaydı. Arpacık soğanıyla daha lezzetli olucaktır eminim.
1 kg et, kuşbaşı doğranmış
200 gr soğan, ince kıyılmış
Tuz
100 gr tereyağı
4 adet kuru arnavut biberi, doğranmış
300 gr arpacık soğan, bütün bırakın
10 diş sarmısak, bütün bırakın
Tuz
1 çay kaşığı kimyon
Yapılışı;
Etleri bir kaba koyun. Soğanları ve tuzu katıp, bu terbiyenin etlerle kaynaşması içinelinizle biraz karıştırın.
Tereyağını tavada eritin. Yağ kızınca soğanlı etleri ve biberleri tavaya koyun, yağın rengi kırmızıya dönüp etler tümüyle kızarıncaya kadar pişirin. Kızaran etleri tavadan alıp, bir tencereye yerleştirin.
Etlerin üzerine arpacık soğanlarını ve sarmısakları yerleştirin. Tuzunu serpip, üzerlerini aşacak kadar su ekleyin. Tencereyi atese oturtup, bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp, kızartmayı 1,5 saat yada etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen kızartmayı ateşten alıp üzerine kimyon serperek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder