21 Aralık 2012 Cuma

Akıtma

125 ml su
250 ml soda
125 gr un
15 gr yaş maya
150 gr tereyağı
Tozşeker yada bal

Suyu ve sodayı bir kapta karıştırın. Unu katıp, hiç pütür kalmayacak biçimde koyu kıvamlı fakat akıcı bir hamur elde edin. Mayayı ılık su ile sulandırıp, hamura eklayip iyice karıştırın. Kabın ağzına nemli bir bez örterek 3 saat kabarmaya bırakın.
Bir toprak sacı yada yağsız tavayı iyice kızdırıp, hamurdan kepçe kepçe dökerek ince yufkalar kızartın. Kızaran yufkalarıbir tabağa alıp, hamuru böylece bitirin. Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca ateşten alıp, fırça ile yufkaların üzerine sürün. Yağını çekmesi için biraz dinlenmeye bırakın. Şeker yada bal dökerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder