300 ml et suyu
1 kg patlıcan
225 ml zeytinyağı
100 gr tereyağı
Harcı için
100 gr tereyağı
50 gr çam fıstığı
2 orta boy soğan
500 gr kıyma
3 orta boy domates
Tuz, karabiber
1 bağ maydanoz
Harcını hazırlamak için tencerede tereyağını eritin. Yağ kızınca fıstıkları içinde biraz sarartın. Soğanlarıda katıp pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı katarak 10 dakika kadar kavurun. Domatesleri katıp karıştırın. Tuzunu ve biberini ayarladıktan sonra tavayı ateşten alın. Maydanozu serpip karıştırın.
Et suyunu bir taşım kaynatıp sıcak tutun. Patlıcanları temizleyip üzerlerine derince bir çizik atın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Patlıcanları biraz yumuşayıncaya kadar kızartın.
Patlıcanları bir güvece aktarın. Hazırladıgıniz harcı çizik attığınız yerlerden ortalarına doldurun. Patlıcanların üzerine sıcak et suyunu gezdirip, guveci ateşe oturtun. Kısik ateşte 20 dakika pişirin. Güveci ateşten almadan önce tereyağını kızdırıp üzerlerine gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder