1 kg kıyma
2 orta boy soğan
100 gr pirinç
1 bağ maydanoz
Tuz, karabiber
3 orta boy domates
500 ml et suyu
100 ml eritilmiş tereyağı
1/2 adet limon suyu
Kıymanın içine soğanı, pirinci, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve biberi katıp, yoğurarak köfte harcı hazırlayın. Hazırladığınız bu harçtan kuşbaşından biraz daha iri parçalar koparıp iki avcunuzun arasında yuvarlayarak köfteler elde edin.
Köfteleri ve ince kıyılmış domatesleri bir tencereye yerleştirin. Et suyunu bir taşım kaynatıp köftelerin üzerine dökün. Köfteleri kısık ateşe oturtup, eritilmiş tereyağını ve limon suyunu gezdirin. Kapağını kapatıp,yaklaşık 1 saat pişirin. Suyu çok azalırsa biraz su ekleyin.
Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder