17 Aralık 2012 Pazartesi

Arefe Köftesi

800 gr kuzu kıyması
2 orta boy soğan, ince kıyılmış
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı anason
1 su bardağı ince bulgur
Yarım çay kaşıgı tarçın
Yarim çorba kaşığı kakule, tohumları çıkarılıp dövülmüş
100 gr taze badem, kaynatılarak kabukları soyulmuş
100 gr tereyağı

Kıymanın 2/3 ünü ve soğanın yarısını bir kaba koyup, tuz, anason ve bulguruda katarak yoğurun.
Kalan kıymayı tavada soğan ile birlikte kavurun. Tarçını, biberi, kakuleyi ve bademi ekleyin. 10 dakika daha kavurmayı sürdürüp, ateşten alın.
Hazırladıgıniz bulgurlu etten elma büyuklüğünde parçalar koparıp, parmağınızı ortasına bastırarak bir yuva açın. İçine kavurduğunuz kıymadan koyup, ağzını kapatın ve avcunuzun içinde yuvarlayıp bir tabağa koyun. Öteki köfteleri de aynı biçimde doldurarak hazırlayın.
Tencerede tuzlu su kaynatıp, köfteleri bölüm bölüm içine atın. 10 dakika haşlayıp süzdürerek bir tabağa çıkarın. Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca haşlanmış köfteleri tavaya dizip, kahverengileşinceye kadar kızartin.  Süzdürerek yağdan alıp sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder