500 gr kıyma
100 gr haşlanmış pirinç
Tuz, karabiber
1 bağ maydanoz, ince kıyılmış
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı sıvıyağ
Kıymayı bir kaba koyup, haşlanmış pirinç, tuz, biber ve maydanoz ile karıştırın. Yumurtaları, ardından da unu ekleyerek, suluca bir karısım hazirlayın.
Tavada yağı kızdırın bir metal çorba kaşığını suya sokup çıkarın. Islatılmış kaşık ile hazırladıgıniz sulu mücver hamurundan bir kaşık alıp yağa dökün. Tavayı böylece doldurup, mücverlerin her iki yanını da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
Kızaran mücverleri, yağını süzdürerek tavadan alip üzerine havlu kağit serilmiş bir tabağa çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder