17 Aralık 2012 Pazartesi

ıspanaklı Yumurta

Yarim kilo ıspanak
2 orta boy soğan
200 gr tereyağı
Tuz, karabiber
100 gr kavrulmuş kıyma
5 adet yumurta

Ispanak yapraklarını ince ince doğrayın.  Tencerede su kaynatıp ıspanakları icine atın. 3 dakika haşlayıp, süzdürerek sudan çıkarın.
Ispanakları tavaya koyup, , soganları ekleyin. Kalan suyu atmaları icin orta ateşte soğanlarla birlikte 5 dakika daha pişirin.
Tavadaki malzeme suyunu tümüyle çekince tereyağının yarısını ve tuzu katıp, ıspanakları birkaç dakika kavurun. Ispanakları 5 porsiyon olarak kümelendirin. Üzerlerine birer kaşık kavrulmus kıyma koyun. Kıymaların kenarlarina kalan tereyağını fındık büyüklüğünde parçalar halinde bölüştürün. Tereyağlar eriyince üzerlerine yumurtaları kırın. Biberini serpin ve 5 dakika pişirin.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder