17 Aralık 2012 Pazartesi

Puf Böreği

2 su bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta
Tuz
3 su bardağı un
200 gr beyazpeynir
1 bağ maydanoz, ince kıyılmış

Yumurtaları çırpın. Tuzu ve unu katıp, gerekiyorsa az da su katarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamuru 4 topağa ayırip yuvarlayın ve unlayın. Bir kapta Peyniri ince kıyılmış maydanoz ile ezerek böreğin içini hazırlayın.
Topakları teker teker oklava ile yufka inceliginde açın. Açtıgınız yufkanın bir yarısına, hazırladıgınız börek içinden belli aralıklarla koyun. Yufkanın boş kalan öbür yarısını üzerine kapatın. Bir su bardağınıelinize alip harçlar içinde  kalacak biçimde yufkaya kapatarak bastırın ve börekleri yufkadan ayırarak alın. Bütün yufkaları bu biçimde keserek böreğe dönüştürdükten sonra kalan artık parçaları yoğuraraktopak haline getirin. Onlarıda açarak aynı biçimde hazırlayın.
Tavada yagı kızdırın. Börekleri içine yerleştırip, her iki yanınıaltın sarısı renk alıncaya kadar kızartin. Süzdürerek yağdan alıp, birservis tabağına aktarın.

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder