5 adet kuzu inciği
1 Adet tavuk
Yarım kilo dana eti
Tuz
200 gr arpacık soğanı1 adet ekmek, dilimlenip kızartılmış
Yarım bağ maydanoz, ince kıyılmış
İnciği, tavuğu ve dana etlerini yıkayip, bir tencereye yerleştirin. Üzerlerini aşacak kadar tuzlu su içinde ateşe oturtun. Bir taşım kaynatıp, ateşi kısin ve sürekli kefini alarak bir saat kaynatın.
Bu süre sonunda tavuğu ve dana etlerini süzdürerek sudan çıkarın ve başka bir yemekte kullanmak üzere ayırın. İncikleri tencerede bırakın. Arpacık soğanlarını katıp, kısık ateşte etler helmelenipkemikten dökülür duruma gelinceye kadar yaklaşık 20 dakika daha pişirmeyi sürdürün. Tuzunu ayarlayın.
Pişen yahniyi ateşten alın. Konulacağı sahanın dibine kızartilmış ekmek dilimleri döşeyin. Ekmeklerin üzerine pişen yahniyi boşaltın. Suyunu tümüyle çekmesi için yeniden kısık ateşe oturtup 5 dakika daha pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder