1 kg yağlı koyun eti, kuşbaşı
4 büyük boy soğan, yarısı halka doğranmış yarısı ince kıyılmış
Tuz, karabiber
Yarım çay kaşığı tarçın
5 orta boy domates
Yarım bağ maydanoz
Etleri bir kaba koyun. İnce kıyılmış soğanları, tuzu, biberi ve tarçını ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için elinizle biraz karıştırın.
Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Güvecin içine sırasıyla etleri, soğan halkalarını, maydanozu ve domatesleri kat kat döşeyin. Tuzunu ve biberini serpip malzemenin üzerini kapatacak kadar du koyun. Güveci fırına verip suyunu tümüyle çekinceye kadar pişirin. Bir bukadar daha suyu kaynatıp güvecin içine dökün. Yeniden gırına sürüp, döktüğünüz suyun yarısı kalıncaya kadar yaklasık 45 dakika daha pişirin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder