27 Aralık 2012 Perşembe

Ayşekadın Fasulye

1 kg fasulye
150 gr tereyağı
2 orta boy soğan
250 gr kıyma
2 orta boy domates
Tuz
500 ml et suyu

Fasulyeleri temizleyin. Et suyunu kaynatıp, sicak tutun. Tereyağını eritip, ince kıyilmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı katıp, kıymalar pişinceye kadar kavurmayı sürdürün. Domatesleri ve tuzu katarak ateşten alın.
Fasulyeleri bir tencerenin dibine yerleştirin. Üzerlerine tavadaki kıymalı harcı bosaltin. Et suyunu gezdirip, bir taşım kaynatın. Ateşi kısip yaklasık 45 dakika pişirin.  Ateşten alıp, tabağa boşaltarak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder