27 Aralık 2012 Perşembe

Revani

150 gr tereyağı
6 adet yumurta
15 gr tozşeker
7 çorba kş irmik
1 çay kş tarçın
1 çorba kş çicek suyu
Şurubu için
300 gr bal
500 ml su

Fırıninızı 180 derecede ısıtın. Tereyağını mikserle krwma kıvamında çirpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Şeker ve irmiği ekleyip, yedirin.
Revani hamurunu yağlanmış fırin tepsisine boşaltın. Tepsiyi fırina sürup yaklaşık 25 dakika pişirin. Balı su ile kaynatıp, ılınmaya bırakin. Fırindan çıkan sıcak revaninin üzerine ılık şurubun birazını gezdirin. Revaniyi gene fırına sürüp bu şurubu çektirin. Fırindan alip, kalan şurubu gezdirin ve baklava dilimi biçiminde kesin. Soğuyunca üzerine çiçek suyu ve tarçın gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder