27 Aralık 2012 Perşembe

Cevizli Sarmalı Kadayıf

500 gr telkadayıf
200 gr dövülmüş ceviz içi
100 gr tereyağı
500 gr tozşeker
250 ml su

Yağlanmış bir fırın tepsisine kat kat kadayıfı serpip her katın arasına ceviz içi döşeyin. Kadayıfı sağından ve solundan ortaya dogru bükerek rulo yapıp ortada birleştirin. Tepsinin ortasından başlayarak spiral bir biçimde kıvırın. Tepsiyi böylece doldurun.
Fırininızi 180 derecede ısıtın. Tereyağını kızdırin. Kızgın yağı kadayıfın üzerine gezdirin. Tepsiyi fırına sürüp üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırindan alıp soğumaya bırakin.
Şekeri  su ile kaynatarak şurubu hazırlayın. Sıcak şurubu soğumuş kadayıfın üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder