27 Aralık 2012 Perşembe

Ispanak Yemeği

1 kg ıspanak
2 orta boy soğan
200 gr tereyağı
Tuz, karabiber
250 ml yoğurt
6 diş sarmısak

Ispanakları ayıklayıp, yıkayın. Tencerede su kaynatıp, ıspanakları içine atın ve 5 dakika haşlayıp, suyunu süzdürün. Tenceredeki ıspanaklara ince kıyilmış soğaanları ekleyip, yeniden ateşe oturtun. Ispanaklar suyunu çekinceye kadar pişirin.
Soğanlı ıspanağa tereyağını ekleyip, eriyinceye kadar karıştırın. Tuzunu ve biberinide katarak yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişen ıspanağı servis tabağına boşaltın. Yoğurdu dövülmüş sarmısak ile çırpın. Ispanağın üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder