19 Aralık 2012 Çarşamba

Ayva Tatlısı

500 ml su
4 orta boy ayva
325 gr tozşeker
Çubuk tarçın
15 adet karanfil
250 gr kaymak

Suyu bir taşım kaynatın. Ayvaları dörde bölüp kabuklarını soyun ve çekirdek yataklarını keserek çıkarın. Çekirdekleri toplayın, bir tülbente koyup ağzını bağlayın. Ayvaların üç ayrımını rendeleyin. Kalan ayva yarımlarını kaynayan suya atıp, ateşi kısın ve iki taşım kaynatın.
Ayvaları süzdürerek sudan çıkarıp bir fırın tepsisine koyun. Tencerede  kalan suya şekeri katıp, karıştırarak şurubu hazırlayın. Rendelenmiş ayvaları,  tarçını, ayva çekirdeklerini ve karanfili şuruba ekleyip 15 dakika  kısık ateşte pişirin. Tülbentteki çekirdekleri şuruptan çıkarın.
Fırınınızı 150 derecede ısıtın. Tepsideki ayvaların üzerine bir kaşıkla bu harcı bölüştürün. Kalan malzemeyi ve suyunu tepsiye boşaltıp, tepsiyi fırına sürün. Ayva tatlılarını 25 dakika pişirip fırından alın. Soğuyunca üzerine birer lüle kaymak koyarak servis yapın.

Bu tarifi elma ve armut ile de yapabilirsiniz

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder