150 gr tereyağı
125 gr buğday nişastası
125 gr pirinç unu
60 gr un
200 gr badem içi, haşlanıp kabukları soyulmuş
500 ml süt
300 gr bal
Tencerede tereyağını eritin. Yağ erimeye başlayınca içinde nişastayı tahta bir kaşıkla karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Pirinç ununu, unu ve bademleri katarak yaklaşık 10 dakika helvayı kavurun.
Bir odada sütü bal ile iyice karıştırın. Kavrulmuş helvanın üzerıne bir süzgecten süzdürun. Karıştırıp, tencerenin kapağını kapatarak, kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Pişen helvayı ateşten alıp tahta kaşıkla karıştırın. Tabaklara aktararak servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder