19 Aralık 2012 Çarşamba

Kaymak Baklavası

625 gr un
500 ml soda
500 gr eritilmiş tereyağı
3 adet yumurta akı
400 gr kaymak
Şurubu için:-)
1,5 kg tozşeker
750 ml su

Unun ortasını havuz gibi açıp sodayı ve eritilmiş tereyağının yarısını koyun. Elinizle karıştırip, yoğurarak baklava hamurunu hazırlayın. Hamuru 20 topağa ayırın. Topakları birer birer oklavayla açın. Bir baklava tepsisini yağlayın. Yufkaların yarısını, aralarına kalan tereyağından sürerek tepsiye döşeyin.
Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Bir kapta yumurta aklarını biraz çırpın, fırça ile parçalara ayrılmış kaymaklara sürüp, kaymakları tepsideki yufkaların üzerine dizin. Kalan yufkaları kaymağın üzerine yine aralarına yağ sürerek döşeyin. Baklavayı kare kare kesin. Tepsiyi sıcak fırına sürün.  Baklavanın üzeri kızarıncaya kadar yaklasık yarım saat pişirin.
Şurubunu hazırlamak için şekeri su ile tencereye koyup bir taşım kaynatın. Ateşi kısip, 5 dakika daha kaynatarak atesten alin. Soğumaya bırakın. Baklavayı fırından alıp, sıcak baklavanın üzerine soğuk şurubu gezdirin.

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder