1 kg iri bamya
150 ml zeytinyağı
3 orta boy soğan
2 orta boy domates
120 gr pirinç
Tuz, karabiber
Bamyaların başlarını kesin ve küçük bir bıçak ile içlerini oyarak boşaltın. Yıkayıp bir süzgece çıkarın.
Tencerede zeytinyağını kızdırın. Yağ kızinca ince kıyılmış soğan ve domatesleri birlikte birkaç dakika kavurun. Pirinci katıp, biraz daha kavurmayı sürdürün. Suyunu, tuzunu ve biberini ekleyip karıştırın ve bu harcı pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.
Hazırladığız harcı bamyaların içine doldurun. Bamyaların kestiğiniz başlarınıda ters olarak kapak gibi kapatın. Böylece bütün bamyaları hazırlayıp, bir güvece sıra sıra dizin. Üzerlerine temiz bir tabak ayerleştirin. Bamyaların düzeyine gelecek kadar kaynar su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. tencereyi kisık ateşe oturtarak yarım saat pişirin.
Ilık olarak servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder