19 Aralık 2012 Çarşamba

Sakızkabağı Musakkası

300 ml et suyu
1 kg kabak
100 gr tereyağı
2 orta boy soğan
300 gr kıyma
3 orta boy soğan, kabukları soyulup ince doğranmış
1 bağ maydanoz
Tuz, karabiber

Et suyunu bir taşım kaynatıp sıcak tutun. Kabakları temizleyip, kazıyın.  Her birini uzunlamasına dörde bölüp, küp biçminde doğrayın.
Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurarak pişirin. Domatesleri katıp karıştırın.
Kabakları tencereye koyun , üzerlerine tavadaki harcı boşaltın, sıcak et suyunu gezdirip,ince kıyılmış maydanozları serpin. Tuzunu ve biberini katarak tencereyi ateşe oturtun. Bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısarak musakkayı yaklaşık yarım saat pişirin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder