250 gr kestane, çizilmiş
50 gr kuşüzümü
1 lt et suyu
2 su bardağı bulgur
2 orta boy soğan, ince kıyılmış
Tuz
150 gr tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
Kestaneleri haşlayıp, süzdürün. Kabuklarını ve iç zarlarını soyarak temizleyin. İrilerini ikiye yada üçe bölün. Kuşüzümlerini soğuk suya koyup şişmeye bırakın.
Et suyunu tencerede kaynatın. Kaynayınca bulguru ve soğanı ekleyin. Kuşüzümünü, kestaneleri ve tuzunu katın. Ateşi kısın ve bulgur suyunu çekip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Bir tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca bulgurun üzerine boşaltıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
Pişen pilavı tahta bir kaşıkla ezmemeye özen göstererek karıştırın. Üzerine tarçın serperek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder