18 Aralık 2012 Salı

Çengani Mücveri

1 kg yağsız koyun eti, ince kıyılmış
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 bağ maydanoz, ince kıyılmış
Tuz, karabiber
100 gr tereyağı

Eti bir karıştırma kabına koyup, yumurtalar ve unla birlikte çırparak karıştırın. Maydanozu, tuzu ve biberi ekleyin.
Tavada yağı kızdırın. Metal bir çorba kaşığını suya sokup çıkarın. Islatılmış kaşık ile hazırladıginız sulu mücver hamurundan kaşık kaşık alıp yağa dökün. Tavayı böylece doldurup, mücverleri her iki yanı da altin sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
Kızaran mucverleri süzdurerek tavadan alıp, uzerine havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkarın. Sicak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder