250 gr beyaz peynir
2 adet yumurta
1 bağ maydanoz, ince kıyılmış
200 ml soda
2 adet yumurta
250 gr un
150 gr tereyağı
Harcını hazırlamak için,peyniri bir kapta ezip, yumurta ve maydanozla karıştırın.
Kamuru hazırlamak için,yumurtaları bir yoğurma kabına kırıp, soda ile çırpın. İçine unu katıp yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamuru iki topağa ayırıp yuvarlayın ve unlayın.
Bu topaklardan oklava ile iki yufka açın. Tereyağını tavada eritin. Tepsiyi eritilmiş tereyağı ile yağlayarak birinci yufkayı serin. Üzerine bir parmak kalınlığında olacak şekilde harcı yayın. Öteki yufkayı böreğin uzerine kapatın. Bir bıçakla tepsinin yanlarını aşan fazlalık varsa kesın. Üstteki yufkanın kenarlarınıbıçağın ucu ile tepsinin içine itin.
Kalan tereyağını yeniden kızdırip, birazinı böreğin üzerine gezdirin. Tepsiyi kısık ateşe oturtun. Ara sıra böreği bir spatula ile kaldırarakdibine kızgın yağdan ekleyip,iyice kızartın. Altı kızaran böreği, ağzına bir tepsi kapatıp ters çevirin ve yeniden ateşe oturtup alta getirdiğinizyüzü de kızarıncaya kadar pişirip ateşten alin.
Pişen böreği sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder