18 Aralık 2012 Salı

Kabak Bastısı

200 gr nohut
600 gr kuşbaşı et
Tuz
600 gr asma kabağı
150 gr tereyağı
2 orta boy soğan, halka doğranmış
1 adet limonun suyu

Nohutları bir gece öncesinden soğuk suda ıslatarak şişmeye bırakın. Ertesi sabah tuzlu suda nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kapta bekletin.
Etleri tencereye koyup, üzerlerini aşacak kadar su içinde ateşe oturtun, yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu katıp atesten alın.
Kabakların içlerini oyarak çıkarip, dograyın. Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca soğanları yağda biraz kızartın.
Hazırladığinız malzemeleri et, kabak, kavrulmuş soğan ve nohut sırasıyla bir tencereye kat kat döşeyin. Üzerlerine haşlanan etin suyundan iki su bardağı ekleyin. Tencereyi orta atese oturtup, 30 dakika pişmeye bırakın. Pişme sırasında suyu cok azalırsa et suyunu katın. Tuzunu kontrol edin, limon suyunu koyarakbir taşım kaynatıp tencereyi ateşten alin.
Sıcak olarak servis yapin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder