16 Aralık 2012 Pazar

Ciğer Tavası

1 kg dana kara ciğeri, ince dilimlenmiş
3 orta boy soğan, ince kıyılmış
Tuz
1 su bardağı un
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 adet limon suyu

Ciğerleri soğuk su ile yıkayıp süzdürün. İnce kıyılmış soğan ve tuz ile ovup, 1 saat dinlenmeye bırakın. Bu süre sonunda bıraktıkları kanı süzüp, una bulayın.
Tavada zeytinyağını kızdırın. Yağ kızınca ciğer dilimlerini tavaya yerleştirip, her iki yanını kızartın.
Kızaran ciğerleri süzdürerek yağdan alıp bir tabağa aktarın. Üzerlerine kızartma yağından gezdirip, kimyon ve yenibaharı serpin. Biraz da limon suyu dökerek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder