1 kg kemikli dana eti, kuşbaşı
6 orta boy soğan, 4 yatanesi ince kıyılmış ikisi halka dilimlenmiş
10 diş sarmısak, bütün
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1,5 su bardağı su
5 çorba kaşığı sirke
150 gr tereyağı
Hamuru için:-)
1 su bardağı un
Su
Etleri yıkayıp, toprak bir tencerenin dibine dizin. Üzerlerine ince kıyılmış soğanı, diş sarmısakları, tuzu, biberi ve kimyonu, 1,5 bardak suyu koyup, sirkeyi gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın.
Bir kapta unu yeteri kadar su ile karıştırarak hamur yapın. Bu hamuru kapağın tencereye oturduğu kısmın çevresine sıvayın. Hamurun üzerine de kağıt yapıştırın ki buhar hiç dısarı sızmasın. Yada düdüklü kullanın.
Tencereyi çok kısık ateşe oturtupyahniyi yaklaşık 1,5 saat pişirin.
Tereyağını tavada eritin. Yağ kızınca halkalarına ayrılmış soğanları içinde altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Yahniyi ateşten alıp birkaç dakika dinlenmeye bırakın. Hamurunu kırarak tencerenin kapağını açın. Tabaklara boşaltıp, üzerine kızartılmış soğanları dökerek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder