1 kg koyun eti, dilimlenip dövülerek inceltilmiş
Tuz, karabiber
100 gr eritilmiş tereyağı
5 diş sarmısak, bütün bırakılmış
3 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı et suyu
Yarım çay kş kimyon
Yarım çay kaşığı tarçın
Etleri tuzlayın. Izgaranızı yakın. Külbastıları ızgaraya yerleştirin. Kurumamaları için ara sıra eritilmiş tereyağı sürerek her iki yanlarını kızartın.
Pişen külbastıları bir sahana aktarın. Sarmısakları aralarına yerleştirin. Üzerlerine sirkeyi, et suyunu,biberi ve kimyonu katın. Sahanı ateşe oturtup bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp, külbastıları20 dakika pişirin.
Pişen külbstıları ateşten alıp, üzerlerine tarçın serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder