800 gr kıyma, yarısı kavrulmuş
150 gr haşlanmış pirinç
Tuz, karabiber
150 gr tereyağı
3 adet yumurta
125 gr un
1 bağ maydanoz, ince kıyilmış
Çiğ kıymanın içine pirinci, kavrulmuş kıymayı, tuzu ve biberi katıp yoğurarak köfte harcı hazırlayın. Elinizi suya batırın, bu harçtan lokma büyüklüğünde parçalar koparın. İki avcunuzun arasında yuvarlayarak top biçiminde ya da kalın ve uzun köfteler elde edin.
Tereyağını tavada eritin. Bir kapta yumurtaları çırpın. Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayın. Yağ kızınca tavaya yerleştirip her yanını eşitçe kızartın. Süzdürerek yağdan alın.
Kızaran köfteleri bir servis tabağına aktarıp, üzerlerine biraz kızartma yağından gezdirerek sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder