16 Aralık 2012 Pazar

Etli Yaprak Dolması

750 gr taze yaprak
1 kg kıyma
4 orta boy soğan, ince kıyılmış
1 su bardağı pirinç
Tuz, karabiber
Yarım bağ maydanoz, ince kıyılmış
1 çay kaşığı nane
200 gr tereyağı

Yapılışı;
1. Yaprakları yıkayıp, süzdürün. Bir tencerede su kaynatıp, yaprakları kaynar suya atın. Birkaç saniye sonrasüzdürerek çıkarın.
2. Bir kıymayla ince kıyılmış soğanı,pirinci, tuzu, maydanozuve naneyi iyice karıştırarak dolma içini hazırlayın. Hazırladığınız içle yaprakları sarın ve tencereye dizin.
3. Tavada yağı iyice kızdırın. Dolmaların üzerine kızgın yağı gezdirin. Üzerlerine temiz bir tabak yerleştirip, tabağı aşacaka kadar da su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp,bir taşımkaynatın ve ateşı kısın. Dolma suyun tamamını çekinceye kadar, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişırın.
4. Suyunu çekmiş olan dolmayı ateşten alıp, tabağa çıkarın. Dayanabilecek bir servis kabı alip, tencerenin agazına kapatın ve tencereyi ters çevirerek dolmayı kaba aktarın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder