4 Aralık 2012 Salı

Frambuaz ve Limonlu Cheesecake

20 adet petibör biskuvi
3 çorba kaşığı tereyağı, eritilmiş
1 kilo krem peynir, oda sıcaklığında
1 su bardağı+1 çay bardağı şeker
4 yumurta
1 çorba kaşıgı limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı taze sıkılmış limon suyu

Taze frambuaz ve 1 çay bardağı frambuaz reçeli

Yapılısı;
1. Fırını 350 derecede ısıtın. 22 cantimlik cheesecake kalıbını yaglayın.
2. Biskuvileri un rondoda un haline getirin. Tereyağıyla karıştırıp kalıbın dibine yayın.
3. Krem peynir ve şekeri mikser yardımıyla karıştırın. Yumurtaları, limon suyu ve rendesini ekleyip 3 dakika daha çırpın. Kalıba boşaltın.
4. 50 dakika pişirip fırını kapatın. 30 dakika daha çalısmayan fırının içinde bırakın.
5. Tamamen soğuduktan sonra en az 3 saat buzdolabında bekletin.

Servis yaparken; keki servis tabağınıza aktarın ve frambuazları üzerine dizin. Reçeli bir tencerede kısık ateş üzerinde eritip bir fırça yardımıyla frambuazların üzerine sürün.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder