24 Aralık 2012 Pazartesi

Kaplumbağa

1 kg patlıcan
Tuz, karabiber
150 gr tereyağı
2 orta boy soğan
3 orta boy domates
250 ml su
200 gr pilavlık bulgur
2 adet yumurta

Patlıcanları temizleyip, uzunlamasına ikiye bölün. İçlerini oyarak çıkarın ve tuzlayın. İçinden çıkan parçaları doğrayın.
Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri, tuzu ve biberi katıp karıştırın. 5 dakika pişirip suyu ekleyin. Patlıcan içlerini de katarak bir taşım kaynatın. Sos kaynayınca bulguru salın. 15 dakika pişirerek hafif dirice bir pilav hazırlayın.
Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Fırın tepsisini yağlayıp, patlıcanları dizin. Bulgurlu pilavla patlıcanların içlerine doldurun. Üzerlerine çırpılmış yumurtadan sürün. Tepsiyi fırına yerleştirip 10 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder