500 gr un
500 ml soda
225 ml eritilmiş tereyağı
1,5 kg tatlı kavun içi
300 gr toz şeker
Unun ortasını havuz gibi açıp sodayı ve eritilmiş tereysğının yarısını koyun. Elinizle karıştırıp, yoğurarak baklava hamurunu hazırlayın. Hamuru 11 topağa ayırıp, unlayın.
Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Topakları birer birer yugka inceliğinde açın. Yalnızca son topağı biraz kalınca açın. Bir baklava tepsisini yağlayın. İnce olan 10 yufkayı tepsiye üst üste dizin. Kavunu parçalar halinde yufkaların üzerine döşeyin. Kalan yufkayı en üste kapatın. Kalan tereyağını yeniden kızdırıp baklavanın üzerine serpiştirin. Baklava dilimi biçiminde kestikten sonra tepsiyi sıcak fırına sürün. Kızarıncaya kadar yaklasik yarım saat pişirin.
Fırından çıkan baklavanın üzerindeki kalın yufkayı alın. Üzerine tozşeker serpip, ılık servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder